by Bas
  • « Terug naar overzicht
  • E-mail: basdiederen@gmail.com
  • Bas Diederen - Upgreat

  • Bas Diederen werd geboren in 1980. Hij is begonnen met wedstrijdzwemmen bij PSV in Eindhoven. Daar behaalde hij 32 nationale titels bij de junioren. In 1998 maakte hij de stap naar de triathlon. Het duurde een aantal jaren voordat hij doordrong naar de nationale top maar in zijn eerste jaar als senior (2003) wist hij zich verrassend te kwalificeren voor het Europese Kampioenschap op de Olympische Afstand. De aansluiting met de nationale top was gemaakt. Sinds 2005 is hij zes keer Nederlands Kampioen op de Olympische Afstand geworden en 4 maal op de Halve Afstand. In 2011 deed hij zijn eerste volledige Ironman als Age-Grouper en kwalificeerde zich voor het WK in Hawaii. Daar werd hij Wereld Kampioen bij de Age Groupers en noteerde een 26e tijd overall. Sinds 2012 is Bas een nieuwe weg in geslagen met Team4Talent en heeft als professional een 3e en 4e plaats behaald bij het Europees Kampioenschap Ironman in Frankfurt en hij won in 2015 de Ironman van Maastricht. Op het maatschappelijke vlak is Bas na zijn studie Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht zich gaan richten op het trainen en coachen van atleten. Hierbij heeft hij altijd gebruikt gemaakt van zijn eigen ervaring als atleet, gecombineerd met de wetenschappelijke kennis die hij tijdens zijn studie opgedaan heeft. Bas is gediplomeerd Triatlon Trainer niveau 4.

Bas Diederen - Upgreat

Bas Diederen - Upgreat Image

Bas Diederen werd geboren in 1980. Hij is begonnen met wedstrijdzwemmen bij PSV in Eindhoven. Daar behaalde hij 32 nationale titels bij de junioren. In 1998 maakte hij de stap naar de triathlon. Het duurde een aantal jaren voordat hij doordrong naar de nationale top maar in zijn eerste jaar als senior (2003) wist hij zich verrassend te kwalificeren voor het Europese Kampioenschap op de Olympische Afstand. De aansluiting met de nationale top was gemaakt. Sinds 2005 is hij zes keer Nederlands Kampioen op de Olympische Afstand geworden en 4 maal op de Halve Afstand. In 2011 deed hij zijn eerste volledige Ironman als Age-Grouper en kwalificeerde zich voor het WK in Hawaii. Daar werd hij Wereld Kampioen bij de Age Groupers en noteerde een 26e tijd overall. Sinds 2012 is Bas een nieuwe weg in geslagen met Team4Talent en heeft als professional een 3e en 4e plaats behaald bij het Europees Kampioenschap Ironman in Frankfurt en hij won in 2015 de Ironman van Maastricht. Op het maatschappelijke vlak is Bas na zijn studie Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht zich gaan richten op het trainen en coachen van atleten. Hierbij heeft hij altijd gebruikt gemaakt van zijn eigen ervaring als atleet, gecombineerd met de wetenschappelijke kennis die hij tijdens zijn studie opgedaan heeft. Bas is gediplomeerd Triatlon Trainer niveau 4.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More