Press ESC to close

Review Nike Zoom Fly 3

iets meer dan 3 jaar geleden begon ik met triathlon. De eerste afstanden waren kort en mijn hardlopen was gerust slecht te noemen. Tot deze zomer liep ik niet op Nikes maar op Asics. Gewoon vanwege ‘lekker zitten’ bij het passen. En er van uitgaan dat een nieuw model altijd beter is dan de vorige. Dat klopt dus niet. De Nimbus is een zware schoen met eigenlijk helemaal niet veel demping, zeker niet ten opzichte van de vorige edities.

Deze zomer kocht ik de Zoom Fly flyknit. Het verschil met de zware Nimbussen en de vering was enorm. De Halve Ironman in Cascais liep ik erop. Een gedraaide sok/ blaar gooide roet in het eten maar het was een heel verschil!

In december vond ik de Zoom Fly 3 onder de boom. Ondertussen iets van 35 km erop gelopen en heel enthousiast. De React foam is gebleven evenals de carbon plaat. De upper is volledig vernieuwd en geen spons meer, de Flyknit had hier echt last van zeker als je met sponzen loopt te hannesen in de triathlon. De upper zit echt heel fijn om je voet. Bij de tenen is nu meer ruimte en de schoen heeft geen losse lip. Bij het aantrekken klapt de ‘sok’ nog wel dubbel, dat wordt opletten in T2.

nike zoom fly 3
nike zoom fly 3

De drop is nu 8 mm in plaats van 10 maar vooral veel stabieler. De FK voelt smaller en als je vermoeider bent en dan weer meer heel strike neerkomt merk je echt het verschil. Met de 3 loop ik wat ‘steviger’.

Ik heb reviews gezien die melden dat de 3 zwaar is. Ik ben mijn Asics gewend en vind ze licht. Van 307 gram per schoen naar 320 gram is niet veel. Ook ten opzichte van de FK zijn ze nauwelijks zwaarder geworden. Ze worden ook vaak als het betaalbare alternatief gezien voor de Next %. Lopers die echt snel zijn en het er voor over hebben trainen met de Zoom Fly 3 en racen met de Next %. Geen idee, want heb niet op de Next % gelopen en zie mezelf niet zo snel 240,- uitgeven voor een paar hardloopschoenen. Dan fiets ik wel wat harder 😉

De Nike Zoom Fly 3 is een fantastisch paar schoenen al blijf ik niet de beste loper.

Deel met vrienden

Ook interessant

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!