Press ESC to close

Review 361 Spire 4

in de afgelopen maanden 2 paar nieuwe schoenen gekocht; de Endorphin Speed van Saucony en de Ultraboost PB van Adidas. De Spire 4 van 361 werden me opgestuurd door het Europese hoofdkantoor in Haarlem.

361 is een merk wat niet iedereen zal kennen. in 2016 in Europa actief en opgericht in 2003 in China. In 2010 was 361 de officiële partner van het Chinese olympische team. in 2016 was het de leverancier voor alle vrijwilligers van de olympische spelen en de paralympische spelen. Bekende triatleten van het merk zijn o.a. Tom Oosterdijk en Rachel Klamer.

Spire 4

De 4e editie van de Spire (spire betekent kerktorenspits, de connectie ben ik nog naar op zoek … ) deed me denken bij het uitpakken aan de Asics Nimbus, maar dan lichter.

De 9mm drop zool is een combinatie van EVA foam, Qu!ck spring en Qu!ck Foam. Het laatste vooral voorin voor een betere ‘toe off’. En carbon, er is carbon! niet een hele plaat maar een shaft in de lengte van de schoen.

De upper (Morphit) is ook nieuw en moert zorgen voor betere ademing. Het houdt het midden tussen de knit van Nike en upper van de Nimbus. Hiel support is verwerkt in de upper. Op het zicht lijkt een schoen die smal is. De zool is ontwikkel samen met Ortholite en moet voor betere beluchting en vochtverwerking zorgen.

Heb er nu 50 km mee gelopen en ze beginnen me meer en meer te bevallen. De Spire is absoluut niet te zacht eerder aan de stevige kant en dat geeft een lekker stabiel gevoel. Mijn rare brede voeten vinden prima ruimte in de toebox. De veters zijn die lekkere dikke die niet losgaan, ze zijn alleen aan de korte kant. Dat komt dan eigenlijk weer door de upper. Daar heb ik een beetje mee lopen prutsen. Hoge wreef zorgt ervoor dat je goed aandacht moet besteden aan het dichtmaken. Te los gaf me net te veel speling in de hiel en te strak was oncomfortabel. Dit klinkt logisch maar behoeft dus wat aandacht. Door het laatste gaatje te gebruiken en daar dan de veter doorheen te halen zitten ze lekker maar zijn de veters net te kort. Ik heb het idee dat schoenen steeds lekkerder gaan zitten en dat inlopen nog niet gedaan is. Voor de iets snellere runs, tegen z3 aan zijn het heerlijke schoenen. Ik heb ze nog niet gebruikt bij intervallen, heb überhaupt al weken geen intervallen gedaan :-(. Daar zullen ze zeker ook geschikt voor zijn, licht en repsonsive!

Deel met vrienden

Ook interessant

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!