Press ESC to close

is er verschil tussen zwemmen en autorijden?

Zelf heb ik er helemaal geen last van maar ik ken mensen die echt uit hun plaat gaan tijdens autorijden. Nou ok, ik ga ook wel eens uit mijn dak tijdens het autorijden, heel hard roepen dat degene die je net heeft lastiggevallen een lul of trut is en thuis had moeten blijven. Maar wel zo hard dat ze het niet kunnen horen. En ook zonder uitgestoken middelvingers. Van buiten lijkt het of ik heel hard zit mee te zingen met de radio.

Het schijnt dat we de andere weggebruikers reduceren tot een stuk blik zonder persoonlijkheid. Een stuk blik dat jou in de weg zit.

Heb ik ook wel eens in het zwembad. Dat je anderen reduceert tot iets wat je in de weg zit of dat je zelf in de weg wordt gezeten.

Je kent het wel ‘s ochtends er vroeg uit om voor kantoor nog even een uur te zwemmen en ondanks de bordjes ligt er een ‘schoolslagzwemmer’ in je baan. Omdat je niet gelijk wil gaan zeuren ga je toch maar proberen samen in de baan te zwemmen. Je ontwijkt de ferme trappen maar dan komt er nog een en dan wordt het wel erg triatlon start training. Vriendelijk vraag je of ze misschien in de andere baan willen gaan zwemmen. Dat levert gedoe op. En om de bad juf er nou bij te halen. Met paddles gaan zwemmen is ook zo agressief.

Het equivalent van ‘linkerbaan hangen’: heel langzaam borstcrawl zwemmen in de snelle borstcrawl baan. Kan je ook niks van zeggen. Klinkt gewoon lullig: ‘u zwemt niet hard genoeg’.

Of dat ze wel snel zwemmen in de borstcrawl baan maar dan elke 100m met z’n tweeën aan de kant gaan hangen zodat je net niet je keerpunt kan maken. Boos kijken met een brilletje op maakt helemaal niks uit.

Het ergste is als je aan het zwemmen bent en je wordt zelf gereduceerd tot die ‘linkerbaan hanger’. Zo’n snelle gast die jou afsnijdt en niet uitkijkt waar hij kickt en catcht. Patser. Met z’n Porsche. Tsss.

Nee dan ben ik gewoon retejaloers…

Wat maken jullie mee in het zwembad?

 

 

 

Deel met vrienden

Ook interessant

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!