Press ESC to close

Bisaddle review

Veel mensen zien triatleten als buitenaards. Niet helemaal onterecht. Maar als je met welke afstand bezig bent voelt het toch echt niet als science fiction. Al helemaal niet als je op een zadel zit wat niet past.

Bij mijn fiets zat een Tritone zadel wat te breed en te hard was. Daarna paar jaar op een ISM split nose zadel gezeten. Vanwege een slechte bikefit sowieso niet goed te beoordelen. Maar na de bikefit bleek toch dat het zadel niet comfortable genoeg is. Bij Trisports een zadel meting gereserveerd en eigenlijk was in 15 minuten al duidelijk dat ik een dure smaak heb (als er al iets goedkoops is te verzinnen in triathlon): Shapeshifter van Bisaddle.

Het zadel is zowel aan de voorkant als aan de achterkant in te stellen in de breedte. Door spacers kan je ook de bolling van het zadel instellen. Een verademing! Ook doordat de neus flexibel is en dus beweegt zit je echt comfortabel. Wat nog even wennen is is de for/ aft positie. Bij het ISM zadel was dat zover mogelijk naar achteren plaatsen en voorop zitten.

Veel te weinig op de TT fiets gezeten dit jaar maar als ik erop zit voelt het alsof ik nieuwe fiets heb zo lekker zit dat. Eigenlijk bizar dat er geen andere merken zijn geweest die dit al eerder verzonnen hadden.

Deel met vrienden

Ook interessant

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!