Press ESC to close

Maurten Gel 100 review

Maurten Gel 100

Dit jaar heeft Maurten een nieuw product op de markt gebracht: de Gel 100. Volgens de fabrikant ‘s werelds eerste gel. De Maurten gel wijkt af van de andere gels. Het is een hydrogel en bestaat uit zes ingrediënten (water, glucose, fructose, calciumcarbonaat, gluconzuur en natriumalginaat). De gel heeft een glucose/fructose ratio van 0,8:1 en maakt het mogelijk om tot 100g per uur aan koolhydraten op te nemen. Per zakje van 40g levert de Maurgen Gel 100: 425kJ/100kcal energie, 25g koolhydraten (allemaal suikers) en 85mg zout.

Maar wat voor veel mensen waarschijnlijk minstens zo belangrijk is, is hoe het lichaam op de gel reageert. Ik kan hier alleen uit eigen ervaring spreken natuurlijk, maar ik denk dat ik niet de enige ben die veruit de meeste gels veel te zoet vind. Van de gels die ik zelf had getest kon ik alleen de SIS Apple en SIS Tropical echt verdragen. Het was niet ideaal maar het werkte en ik kon het binnenhouden.

Mijn ervaring met de Maurten Gel 100 is bijna de omgekeerde wereld. De gel heeft een lichtzoete smaak en is wat steviger dan andere gels, maar zonder problemen in te nemen zonder extra water. Een klein ‘hapje’ en je kunt zo weer een stuk probleemloos wegslikken. Deze gel heeft geen nasmaak in vergelijking met veel andere gels die ik geprobeerd heb. Voor mij is dat een groot pluspunt omdat die nasmaak mij soms erg misselijk kon maken.

De Maurten Gel 100 is een hele vriendelijke gel. Hij valt helemaal niet zwaar op de maag en door de structuur is de kans heel klein dat je smeert tijdens het sporten. Dat heb ik bij de andere gels wel anders ervaren. Ik ben verkocht na het proberen van deze gel. Met deze gel zijn de problemen die ík heb ervaren met andere gels als sneeuw voor de zon verdwenen. En dan zijn de concentraties en de afgifte aan voedingsstoffen ook nog eens hoger!

Deel met vrienden

Ook interessant

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!