Press ESC to close

Nog 10 weken tot aan Nieuwkoop. Doe ik wel genoeg?

26 mei is de halve triathlon van Nieuwkoop. Dit was 2 jaar geleden mijn eerste halve triatlon in de streek waar ik ben opgegroeid. Eindtijd toen 5:40 in een bloedhete editie waar nogal wat mis ging:

  • niet genoeg sportdrank op de fiets
  • teveel spons gebruikt bij het hardlopen waardoor ik zeiknatte voeten had en dus blaren kreeg
  • verkeerde ligging bij de start in het water
  • training:
    • te weinig long runs
    • te weinig core training gedaan
    • te weining bricks icm long rides

Doel is uiteraard als het weer het toelaat om het beter te doen. Finishen onder 5:40 sowieso maar 5:30 of sneller is het doel. Her en der wat minuten eraf en dan moet dat goed komen. Het loop gedeelte kostte me 2:10. Het mooiste zou zijn om de halve marathon onder de 2 uur te kunnen doen dan kan de rest hetzelfde blijven (zwemmen 32 minuten en fietsen iets harder dan 33 km per uur).

Maar ben ik op weg om dit te halen? Ik vergelijk mijn Trainingpeaks data van toen met nu.

trainingpeaks CTL

Mijn fitness (CTL) van fietsen en lopen zit op 52 tov 48 2 jaar geleden, zwemmen telt hier niet mee omdat de Training Stress Score slecht te bepalen is.

 

 

Lopen: van alle training die ik deed in 2019 was bijna 42% hardlopen. Een totaal van 245 KM. IN 2017 was dit 181 KM en 37% van de totale trainingstijd.

Zwemmen: in 2017 had ik tot nu toe al 30 km gezwommen 3 zoveel als de schamele 10 km die ik dit jaar heb gezwommen!

Fietsen: Alle kleine stukje bij elkaar toch zo’n 730 km gereden iets meer dan de 500 in 2017.

En nu?

Qua afstanden valt het , behalve zwemmen,  zeker niet tegen. Met nog 10 weken te gaan en 25 km gemiddeld zou ik dan uit komen op 500 km. Dat is dan 120 km meer dan dat ik in 2017 deed.

Daar komt bij dat ik nu op een andere manier train met hardlopen. Eigenlijk echt train in plaats van kilometers in dezelfde zone. Minimaal elke week een duurloop van tenminste 15 km in maximaal Z2 en een baantraining met de club. Het doel is gemiddeld 30 km per week vanaf deze week.

Fietsen zal echt meer en langer moeten. Nu nog wel gemiddeld meer dan in 2017 (66 km vs 53 km) per week. Maar met beter weer en langer licht moet dat gaan lukken, 31 maart zomertijd!

 

 

Deel met vrienden

Ook interessant

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!