Press ESC to close

Nike Zoom Pegasus 35 review

Als een pre-kerstcadeautje ben ik een paar weken terug naar de lokale Run2Day gehobbeld omdat ik wel vond dat het tijd was voor een nieuwe toevoeging aan mijn collectie hardloopschoenen. Hoewel ik altijd open sta voor allerlei merken en series, wist ik toch heel zeker dat ik bij de Nike Zoom Pegasus wilde starten. Deze lijn heeft mij de afgelopen twee jaar zeker niet teleurgesteld en er was een nieuwe versie van binnen; de 35. Na een test-fit ben ik dan ook tevreden naar huis gegaan met deze nieuwe schoen.

Net zoals zijn voorgangers is de Pegasus 35 een neutrale, stabiele en lichte schoen, wat ik persoonlijk heel fijn vind lopen. De vorm is in vergelijking met de Pegasus 34 iets aangepast. Opvallend is de iets verhoogde, naar achteren uitlopende kraag bij de hiel. De hiel krijgt hierdoor wat meer steun en de kraag schuurt niet meer. Maar, vooral belangrijk in triathlon, de schoen is nog steeds makkelijk en snel aan te trekken. De tong van de 35 lijkt wat langer en hoger. Hierdoor kan die mogelijk wat schuren of vervelend zitten, maar dat is mijzelf nog niet overkomen.

Een ander, voor mij zeker niet onbelangrijk punt, is de stof waar de schoen van gemaakt is. De schoen zit stevig en comfortabel rond de voet, maar is toch flexibel. Die flexibiliteit vind ik zelf fijn om te hebben, omdat mijn voet daardoor de nodige ruimte lijkt te hebben in de schoen en het makkelijker is om de schoen snel aan te trekken. Het mesh materiaal ademt beter in vergelijking met de Pegasus 34 en de Zoom Air demping loopt deze keer over de hele voet. Al met al een prima schoen voor zowel korte als lange afstanden en verschillende trainingstypes.

Ik voorzie veel fijne trainingskilometers en ik ben vrij zeker dat deze schoen ook wedstrijdervaring gaat krijgen volgend jaar!

Deel met vrienden

Ook interessant

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!