Press ESC to close

Je voorbereiden op het nieuwe seizoen.

De dagen worden weer korter en voor de meeste onder ons is het buitenwater weer te koud voor een lekker training. Kortom het triathlon seizoen 2022 loopt tegen het einde. Dit is een mooi moment om eens terug te blikken op het afgelopen seizoen en voorzichtig plannen te maken voor het komende seizoen.

Het steeds terugkijken en weer vooruit kijken helpt je in het proces van het steeds beter worden als atleet en persoon.

Bij het terug blikken zijn er 3 vragen die je jezelf kunt stellen.

  1. Wat ging er goed, welke wedstrijden liepen lekker en waar heb ik progressie geboekt. Probeer daarbij te achterhalen waardoor het positieve resultaat is geboekt. Komt dit door een andere manier van trainen, meer uren of iets heel anders?
  2. Waar ging het wat minder of wil ik graag progressie boeken. Wat was de oorzaak van het mindere resultaat. Was dit botte pech, een blessure of foute keuzes?
  3. Welke acties ga ik ondernemen om mijn positieve punten te behouden en de verbeterpunten te verbeteren.

De antwoorden op deze vragen kun je weer meenemen bij het plannen van je komende seizoen. Welke wedstrijden of uitdagingen wil je aangaan, wat heb je hiervoor nodig en hoe kun je dit voor elkaar krijgen.

Dit zijn best lastige vragen om zomaar een antwoord op te geven. Hier moet je goed over nadenken en een beetje hulp hierbij is zeker aan te raden. Hier komt het belang van een goede trainer/coach om de hoek kijken. Deze helpt je bij het bepalen van je doelen, sterke/zwakte analyse en kan hiervoor een plan opstellen om je doelen te behalen. De trainer/coach zal je een eerlijk antwoord geven op je vragen en voorzien van advies welke doelen reëel zijn.  Immers je kwalificeren voor Kona wanneer je net begint met triathlon is misschien een wel erg ambitieuze doelstelling.

Kijk eens in onze database met trainers en informeer naar de mogelijkheden. Kies daaruit een trainer die bij jouw als persoon past. Maar eerst even genieten van de maand Oktober om jezelf fysiek en mentaal weer voor te bereiden voor het nieuwe seizoen.

Deel met vrienden

Ook interessant

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!