Press ESC to close

Fietsen in de winter

Fietsen in de winter. Blijf jij ook doortrainen? Korte dagen, koude temperaturen en gladde wegen. Dat is wat de koudere maanden met zich meebrengt. Laat je niet tegenhouden om je conditie goed op pijl te houden. Gelukkig zijn hier verschillende manieren voor. Ik zal jullie vertellen wat ik doe.

 

Mountainbike

Fietsfanaten (jullie dus), waaronder ik, hebben vaak naast hun racefiets nog een ander pareltje; een mountainbike. Wanneer de ondergrond niet meer veilig genoeg is om op die dunne racebandjes te rijden stap ik over op mijn MTB. Ha en stiekem vind ik dat helemaal niet erg. Ik ben gek op de uitdaging die mountainbiken biedt. Niet alleen uithoudingsvermogen maar ook kracht en behendigheid komen hier bij kijken. Probeer het ook eens! Geen mountainbike? Geen probleem want veel gebieden zoals de Lage Vuursche hebben een fietsverhuur. Oh en let erop dat je tegenwoordig een vignet nodig hebt wanneer je lekker door de bossen wil crossen. 

Mijn  mooiste tocht ooit was tijdens een mountainbikeweekend in Echternacht (Luxemburg). Samen met mijn man hebben we daar drie dagen lang van de prachtige natuur mogen genieten op de mountainbike. Deze heb ik trouwens van héél dichtbij mogen bewonderen. Ik krijg het namelijk altijd voor elkaar om bij elke rit minimaal een keer op de grond te eindigen haha. Ik leer met vallen en opstaan. Wat is jullie favoriete gebied om te mountainbiken in Nederland? Ha laten we het even dichtbij houden 😉

 

Tacx

Sind twee weken heb ik thuis ook een Tacx staan. Hier kan ik mijn eigen racefiets op zetten en met verschillende computersystemen kan je uitdagende rides maken. Beklim de Mont Vetoux of sluit aan bij het peleton van de Vuelta. Het programma kan alles registreren; hartslag, bpm, snelheid, hoogte, aantal afgelegde kilometers en ga zo maar door. Voor mij wel handig, ter voorbereiding op die halve triathlon volgend jaar, dat ik in de winter gewoon kan fietsen op mijn racefiets. Ondertussen hebben we de hele zolder verbouwt zodat er straks 4 fietsen passen, haha tjah alles x2 hier thuis hoor :O. Een mooie plek voor de Tacx (misschien toch een tweede nodig?). Een stukje voor krachttraining, ook wel zo prettig. Alles voor herstel binnen handbereik van foamrollers tot zooi wat je op je pijnlijke spieren kan smeren in de hoop dat het weggaat :P. Daarnaast zo’n mooie Ikea kaste met allemaal vakken om onze fietsspullen mooi uit te stallen. Kortom a man’s and woman’s dreamroom gheghe.

Spinning

Daarnaast geef ik zelf ook twee keer per week spinningles. 60 minuten op de sportschool knallen op opzwepende muziek, heerlijk! In mijn lessen focus ik op verschillende technieken. Kracht is hier een van. Door middel van een lange zittende klim waarbij de weerstand steeds verder omhoog gaat train je je benen goed op kracht. Uiteraard trainen we ook op uithoudingsvermogen door een hoger tempo te fietsen. Alles gemixt in een intervalles waarbij je zelf constant uitgedaagd wordt even een tandje extra te geven. Veel leden die in mijn les komen fietsen in de zomer ook lekker buiten, het is een populaire vervanging voor het wielrennen tijdens de koudere periodes. Volgen jullie wel eens spinningles? Ha mocht je in de buurt zijn van Almere, ben je altijd welkom!

 

sandraspinning

 

Deel met vrienden

Ook interessant

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!